Asics Gel-Kayano 29

Måske løbehistoriens mest kendte sko-model er nu udkommet i 29. udgave! Jeg har prøvet et par, og skriver her et par ord om, hvad mine oplevelser med skoen er. Lettere og ny stabilitetsteknologi Målet med den nye model er ifølge Asics at skabe en mere energisk løbeoplevelse. De har ændret flere ting, for at komme […]

Måske løbehistoriens mest kendte sko-model er nu udkommet i 29. udgave! Jeg har prøvet et par, og skriver her et par ord om, hvad mine oplevelser med skoen er.

Lettere og ny stabilitetsteknologi

Målet med den nye model er ifølge Asics at skabe en mere energisk løbeoplevelse. De har ændret flere ting, for at komme dette i møde:

  • Skoen er nu 10 gram lettere end forgængeren
  • “FF Blast Plus”-skum i mellemsålen
  • Ny “LITETRUSS”-stabilitetsteknologi

Jeg kender til “FF Blast”-skummet fra Asics’ Novablast, som jeg har haft rigtig gode erfaringer med. Plus-udgaven skulle være endnu lettere, og valget af denne skum i skoen er formentlig en af de væsentlige årsager til, at Asics har kunnet skære vægten ned.

Ofte lader det til at stabilitetssko er svære at give samme bløde og fjedrende fornemmelse – formentlig netop fordi skoen skal være mere stabil på indersiden, for at “modarbejde” kroppens pronation. Jeg vil heller ikke mene, at der er mange ligheder imellem Kayano og Novablast, når det kommer til dette punkt.

Mange år siden

Jeg er ikke selv til pronationssko, og det er over 10 år siden, jeg sidst løb i en Kayano, så det er svært at sammenligne med tidligere model. Min oplevelse af den nye Asics Gel-Kayano 29 er, at det er relativt fast sko at lande i – man kan godt mærke, at der er masser af skum at lande i, men landingen er stabil, og giver slet ikke samme fjedrende fornemmelse som i eksempelvis Novablast’en. Skoen er føles dog væsentlig mere let og “hurtig på fødderne”, end jeg husker den tidligere model, jeg løb i.

Kan du godt lide en stabil og fast sko, så kunne modellen være et fint bud til dig. Resten af skoen er i vanlig “Kayano-stil” med god padding og komfort, og skoen kan bruges på alt fra asfalt til skovstierne, omend det naturligvis ikke er en trail-sko.

Løbeshop.dk

Malte hos Løbeshop.dk har også testet skoen, og har mere erfaring med stabilitetssko, end jeg har.

Vil du gerne læse hans anmeldelse, kan du finde den her

Leder du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax.

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb? Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner - med blandet fornøjelse. Her deler jeg...

Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 - jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i...

Løb: Sådan finder du dine træningszoner

Det er en rigtig god idé at træne efter zoner. Det giver dig bedre chancer for, at den enkelte løbetræning påvirker din krop på den bedste måde, så...
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop