Her midt i august er både blommer og rabarber modne i min have, og særligt blommerne var faktisk så modne, at nogle af dem begyndte at rynke lidt. Da vi ikke når at få dem spist, var det nærliggende at prøve at lave en marmelade af det. Jeg har tidligere haft gode erfaringer med at blande rabarber i, så det skulle også prøves denne gang. Til info var mine blommer meget søde i smagen. Er dine lidt mere sure, kan du jo justere i opskriften efter præference.
Opskriften på rabarber-blomme-marmelade
Opskriften er meget ligetil:
- Lige dele blommer, rabarber og sukker (for mit vedkommende 350 gram)
- En lille smule vand (0,5 dl)
- Vanilje (jeg brugte ca. 1,5 tsk vaniljepaste)
- Lidt revet citronskal og et lille skvæt citronsaft
- Atamon til syltetøjsglassene
Fremgangsmåde
Der er ikke så meget hokus-pokus i at lave marmelade:
- Rens og skær blommer og rabarber i den ønskede størrelse
- Hæl alle ingredienser i en gryde
- Tænd for lav varme og lad det koge ind, indtil du synes det er kogt nok sammen – jeg gav min portion ca. 20 minutter. Pas på – det kan godt koge over!
- Rens evt. glas med atamon, hvis du bruger det
- Hæl marmeladen på glas, når temperaturen er tilpas i forhold til de glas, du fylder op.
I mit tilfælde fik jeg en marmelade, som ikke er fuldstændig fast, men heller ikke flydene. Vil du gerne have den mere fast, kan du fx skifte noget af sukkeret ud med syltesukker.
God fornøjelse 🙂