Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 – jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i artiklen.

Salomon Ultra Glide 2: En trailsko “uden pang”

Der findes mange forskellige typer af trailsko. Nogle er helt flade og kontante, andre er meget bløde.

Salomon Ultra Glide 2 ligger et sted imellem; Der er tilpas mængde mellemsål til, at skoen er komfortabel, men den er relativt fast.

Det er altså ikke nogen “spektakulær” sko med vild “bounce”, men ganske enkelt en gedigen trailsko, som kan lidt af det hele.

Salomon Ultra Glide 2: Ydersålen

Starter vi nedefra, så består ydersålen på Salomon Ultra Glide 2 af “Contagrip”, som jeg personligt også har stødt på i Salomon Pulsar SG. Mønsteret er lidt anderledes, men i praksis minder de meget om hinanden, når det kommer til greb.

Det er ikke en muddersko. Knopperne på 3,5 mm er simpelthen ikke lange nok. Men selve ydersålsmaterialet “klistrer” faktisk rigtig godt fast på diverse overflader. Derfor fungerer ydersålen rigtig fint som en allround-løsning; eksempelvis til et trail ultra, hvor man ofte møder både jord, træ, klipper og asfalt.

Salomon Ultra Glide 2: Mellemsålen

Salomon Ultra Glide 2 er ifølge Salomon “ultradæmpet”. Det er måske lige at strække den lidt, men der er dog en fornuftig mængde mellemsålsmateriale – i alt oplyses følgende stack:

  • Hæl: 32 mm stack
  • Forfod: 26 mm stack
  • Drop: 6 mm

Mellemsålen er lavet af Salomons “Energy Foam”. I praksis er det en relativt “død” mellemsål – særligt efter et års brug, men allerede fra starten af føltes mellemsålen ikke særlig fjedrende. Ikke at det nødvendigvis er nogen dårlig ting – det kommer efter min mening an på, hvad man skal bruge skoen til.

Udover materialet, så er mellemsålen udformet på en måde, så der er en tydelig “rocker-geometri”, hvilket giver en rigtig fin og rullende afvikling. Jeg er lige ved at tro, at størstedelen af komforten i skoene faktisk kommer fra netop denne geometri – at skoen simpelthen bare ruller rigtig godt!

Den lidt “døde” mellemsål passer rigtig fint sammen med den rullende afvikling, og alt i alt passer mellemsålens funktion også rigtig godt ind under “all-round”-typen.

Behagelig nok til ikke at få ondt i fødderne ved selv meget lange ture, ikke så fjedrende/levende, at den bliver ustabil, men samtidig rullende nok til, at den er sjov at løbe i.

Salomon Ultra Glide 2: Overdelen

Overdelen er lavet af et slidstærkt materiale – jeg har endnu ikke nogen problemer med overdelen på mine sko efter et år!

Samtidig med, at det er slidstærkt, er det også komfortabelt – der er masser af polstring over det hele, samtidig med at overdelen er fast nok til, at skoen bliver hvor den skal, efter den er spændt til.

Den eneste anke, jeg har, er Salomons Quick Lace. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om dem. For det første er de lavet med en helt tynd tråd, som selv på en velpolstret sko som denne kan give udfordringer med komforten, og derudover glider disse snørebånd på en måde, så man ikke kan justere spændingen forskellige steder hen over foden.

Det er dog ikke værre, end at jeg har taget snørebåndene fra mine udtrådte Saucony Peregrine 12 – så er det problem løst!

Jeg ved, at mange faktisk er rigtig glade for Salomons quick lace system, så det må være op til den enkelte at vurdere, om quick lace er et plus eller et minus.

Salomon Ultra Glide 2: Konklusion

Ja, jeg bruger stadig skoen, selvom jeg har rigtig mange forskellige par at vælge imellem. De trailture, hvor jeg bare skal ud på en rolig tur i blandet terræn, der fungerer skoen rigtig godt.

Kombineret med, at skoen stadig ser fin ud i forhold til slid, så kan jeg bestemt give mine varmeste anbefalinger til denne model!

Leder  du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

 

Trimalleolær fraktur: Fjernelse af plade og skruer

Det er nu 14 måneder siden, at jeg brækkede anklen til VM i trail. Her fik jeg indopereret en plade på ydersiden samt i alt 14 skruer - 2 på...

Skotest: Asics Metafuji trail

Asics Metafuji trail - en spændende sko, som er målrettet performance - men som samtidig sagtens kan bringe dig komfortabelt gennem et ultra...

Team RunMax – Sådan kommer du igang

Har du meldt dig ind i Team RunMax+ eller premium, så kan du her i artiklen læse, hvordan du kommer igang. Trin 1: Download Final Surge app Final...
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop