Skotest: Asics Novablast 2

Efterfølgeren på den bløde, men fjedrende Novablast fra Asics. Jeg var ganske begejstret for 1’eren, så derfor så jeg meget frem til denne udgave! Læs med her, hvis du gerne vil høre om Max’ erfaringer med den nye model. Første indtryk Novablast 2 har ikke kun fået en opdatering på designet, men også fået et […]

Efterfølgeren på den bløde, men fjedrende Novablast fra Asics. Jeg var ganske begejstret for 1’eren, så derfor så jeg meget frem til denne udgave! Læs med her, hvis du gerne vil høre om Max’ erfaringer med den nye model.

Første indtryk

Novablast 2 har ikke kun fået en opdatering på designet, men også fået et rigtig lækkert mesh ovenpå. Førstehåndsindstrykket er i det hele taget “komfort”, og skoen sidder lige så behageligt, som det ser ud til ved første øjekast.

Sålen er en ordentlig kleppert, som har en super blød landing. På første løbetur føles den meget tykke sål så tyk, at den bliver lidt stiv i det, og jeg lagde mærke til, at jeg “klaskede” lidt mere i jorden – lidt a la carbonsko. Klask eller ej, så var skoene allerede fra allerførste skridt med masser af komfort!

Hvad angår størrelse, så fik jeg disse sko en halv størrelse mindre, end jeg plejer – hvilket passede rigtig godt. Jeg kan se, at andre har samme oplevelse, så måske er det en god idé at gå en halv størrelse ned!

Specifikationer

Skoen ligger i den tungere ende af skalaen (opslået til 275g ifølge Asics). Den er dog ikke så tung, at jeg har oplevet, at det er noget, jeg har lagt synderligt mærke til på løbeturen.

Sålens tykkelse er som sagt i den tykke ende, og søger man på skoene, er der lidt forskellige informationer. Nogle sites mener ved tests at tykkelsen er helt oppe på 42 mm ved hælen og 34 mm ved forfoden. Ifølge Asics er specifikatiorne som følger:

  • Hæltykkelse: 30 mm
  • Forfodstykkelse: 22 mm
  • (Og dermed 8 mm drop imod 10 mm i første Novablast)

Sådan klarer skoen sig på løbeturene

Jeg har nu løbet over 100 km i skoene. De fleste ture har været joggeture, men de er også blevet prøvet af ved lidt højere hastigheder omkring 3:30-3:15 min/km. Jeg foretrækker dem helt klart til joggeturene, men om det er den langsomme eller den lidt hurtigere joggetur spiller ingen rolle – i begge scenarier er det et par sjove løbesko at løbe i, og den høje komfort gør, at de grundlæggende er dejlige at løbe i.

Blødt i blødt?

Meget bløde sko kan blive lidt tunge at træde i, og det vil jeg dog også sige at Novablast 2 gør; i blødt terræn bliver det ganske enkelt for meget “blødt i blødt”, og skummets “bouncy” fornemmelse synes at forsvinde. Det ser dog heller ikke ud til på sålens udformning, at Asics har haft et særligt fokus på, at den skal kunne klare sig godt på skovstier og lignende – grebet er ikke specielt godt i dette terræn. På landevej og hårde grusstier har jeg til gengæld ikke oplevet udfordringer med grebet, så på den front passer sål og funktion jo ganske fint sammen. Holdbarheden af sålen ser også ud til at være rigtig god, og der er ikke noget nævneværdigt slid på sålen efter godt 100 km løb:

Novablast 2 sål

Noget, jeg har oplevet i mange sko med bløde og behagelige såler, er at de bliver ustabile i sving. Her synes jeg, at Asics har fundet en rigtig god balance. Højden på skoene er i sig selv nok til, at de efter min mening ikke er at foretrække i ujævnt underlag, men holder vi os i et terræn, hvor skoen fungerer godt, så har jeg ikke oplevet ustabilitet – fx i skarpe sving eller lignende. Både sål og overdel er sat rigtig godt sammen i denne forbindelse.

Den endelige dom

Asics har lavet et rigtig interessant bud på et par allround-sko i Novablast 2. Vil du gerne have en sko til løbeture på underlagt fra asfalt til fast grus, som kan bruges på både den rolige joggetur, langturen eller en tempotur, så vil Novablast formentlig passe godt ind for de fleste, og give dig en super behagelig tur fra A til B.

Leder  du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

 

Test: Asics Metaspeed Sky Paris

Jeg modtog for en måneds tid siden en pakke fra Asics - nemlig deres nyeste supersko, Asics Metaspeed Sky Paris. Efter en god omgang testning er det...

Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb? Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner - med blandet fornøjelse. Her deler jeg...

Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 - jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i...
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop