Asics Gel Nimbus 24 – alsidig og komfortabel

Jeg har i et par uger testet den nye Nimbus 24 fra Asics af – og med glæde, for det er faktisk en rigtig fin sko, de har lavet! Læs om mit indtryk af skoene indtil videre her i indlægget. Sålen Som noget nyt for Nimbus-serien, har denne udgave fået “FF-blast Plus” skum i mellemsålen […]

Jeg har i et par uger testet den nye Nimbus 24 fra Asics af – og med glæde, for det er faktisk en rigtig fin sko, de har lavet! Læs om mit indtryk af skoene indtil videre her i indlægget.

Sålen

Som noget nyt for Nimbus-serien, har denne udgave fået “FF-blast Plus” skum i mellemsålen – det giver ifølge Asics en vægtreduktion på 19 gram (herresko str. EU42,5), og herudover er skummet generelt ret lækkert at løbe på, og det giver en både fjedrende og blød fornemmelse – dog ikke i samme grad som deres “Novablast”-sko.

Til gengæld giver Nimbus en bedre fornemmelse af underlaget, og derfor virker Nimbus’en mere alsidig i forhold til terrænet, og kan altså sagtens klare at komme forbi en ujævn skovsti eller lignende, omend grebet i ydersålen selvfølgelig ikke er lavet til decideret trail.

Ydersålen dækker ikke hele skoen nedenunder, hvilket typisk er for at spare vægt – der virker dog til at være rigeligt med ydersål til, at holdbarheden er i orden. Ydersålen er lavet af Asics “LITE”-materiale, som på mine løbeture har givet et super fint greb på alt fra tør til våd asfalt (og tørre skovstier). 

SS22_Gel-Nimbus 24_M_2

Overdelen

Overdelen virker noget tyndere og lettere end den tidligere udgave, og har masser af komfort og lufthuller. Den passer derfor rigtig godt til den varme sæson, vi går i møde.

Overdelen virker også til at kunne give sig, men har omvendt ikke resulteret i en ustabil fornemmelse på mine løbeture. Snørrebåndene er relativt “puffede og bløde”, hvilket både er let at snørre, uden at de går op, samt med god komfort.

De er alt i alt lette at snørre, uden hverken at skoene sidder for løst, eller jeg har kunnet mærke snørren presse ovenpå foden. 

SS22_Gel-Nimbus 24_M_RT_GLB

Den endelige dom – det kan du bruge Nimbus 24 til

Nimbus 24 er efter min mening en klar opgradering fra den tidligere model, med både mindre vægt, god komfort, og tilpas kontakt med underlaget. Jeg har med succes haft skoene forbi både asfalt, fliser og tørre skovstier, og skoene er derfor et glimrende bud på en meget alsidig model. Personligt vil jeg bruge skoene på alle mine rolige/langsommere dage – her kan de også sagtens bruges på en lang tur, men skal der fart på, foretrækker jeg en lettere sko, der er lavet specifikt til det. Er du ikke typen, der har flere forskellige par sko, kan denne dog helt sikkert bruges på intervaldage også.

Alt i alt en dejlig sko, som kan bruges til lidt af det hele!

Specifikationer

 • Vægt: 290 gram (størrelse US9)
 • Såltykkelse:
  • Forfod: 16 mm
  • Hæl: 26 mm
 • Drop: 10 mm
 • Skotype: Allround sko (“mængdetræningssko”)

Leder  du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

 

Skonyt: Asics Gel-Kayano 31

Asics er landet med deres nyeste model i Kayano-serien: Asics Gel-Kayano 31. Det er formentlig en af de mest populære løbesko under...

Test: Asics Metaspeed Sky Paris

Jeg modtog for en måneds tid siden en pakke fra Asics - nemlig deres nyeste supersko, Asics Metaspeed Sky Paris. Efter en god omgang testning er det...

Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb? Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner - med blandet fornøjelse. Her deler jeg...
0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop