fbpx

Asics Gel Nimbus 24 – alsidig og komfortabel

Jeg har i et par uger testet den nye Nimbus 24 fra Asics af – og med glæde, for det er faktisk en rigtig fin sko, de har lavet! Læs om mit indtryk af skoene indtil videre her i indlægget. Sålen Som noget nyt for Nimbus-serien, har denne udgave fået “FF-blast Plus” skum i mellemsålen […]

Jeg har i et par uger testet den nye Nimbus 24 fra Asics af – og med glæde, for det er faktisk en rigtig fin sko, de har lavet! Læs om mit indtryk af skoene indtil videre her i indlægget.

Sålen

Som noget nyt for Nimbus-serien, har denne udgave fået “FF-blast Plus” skum i mellemsålen – det giver ifølge Asics en vægtreduktion på 19 gram (herresko str. EU42,5), og herudover er skummet generelt ret lækkert at løbe på, og det giver en både fjedrende og blød fornemmelse – dog ikke i samme grad som deres “Novablast”-sko.

Til gengæld giver Nimbus en bedre fornemmelse af underlaget, og derfor virker Nimbus’en mere alsidig i forhold til terrænet, og kan altså sagtens klare at komme forbi en ujævn skovsti eller lignende, omend grebet i ydersålen selvfølgelig ikke er lavet til decideret trail.

Ydersålen dækker ikke hele skoen nedenunder, hvilket typisk er for at spare vægt – der virker dog til at være rigeligt med ydersål til, at holdbarheden er i orden. Ydersålen er lavet af Asics “LITE”-materiale, som på mine løbeture har givet et super fint greb på alt fra tør til våd asfalt (og tørre skovstier). 

SS22_Gel-Nimbus 24_M_2

Overdelen

Overdelen virker noget tyndere og lettere end den tidligere udgave, og har masser af komfort og lufthuller. Den passer derfor rigtig godt til den varme sæson, vi går i møde.

Overdelen virker også til at kunne give sig, men har omvendt ikke resulteret i en ustabil fornemmelse på mine løbeture. Snørrebåndene er relativt “puffede og bløde”, hvilket både er let at snørre, uden at de går op, samt med god komfort.

De er alt i alt lette at snørre, uden hverken at skoene sidder for løst, eller jeg har kunnet mærke snørren presse ovenpå foden. 

SS22_Gel-Nimbus 24_M_RT_GLB

Den endelige dom – det kan du bruge Nimbus 24 til

Nimbus 24 er efter min mening en klar opgradering fra den tidligere model, med både mindre vægt, god komfort, og tilpas kontakt med underlaget. Jeg har med succes haft skoene forbi både asfalt, fliser og tørre skovstier, og skoene er derfor et glimrende bud på en meget alsidig model. Personligt vil jeg bruge skoene på alle mine rolige/langsommere dage – her kan de også sagtens bruges på en lang tur, men skal der fart på, foretrækker jeg en lettere sko, der er lavet specifikt til det. Er du ikke typen, der har flere forskellige par sko, kan denne dog helt sikkert bruges på intervaldage også.

Alt i alt en dejlig sko, som kan bruges til lidt af det hele!

Specifikationer

  • Vægt: 290 gram (størrelse US9)
  • Såltykkelse:
    • Forfod: 16 mm
    • Hæl: 26 mm
  • Drop: 10 mm
  • Skotype: Allround sko (“mængdetræningssko”)

Løb: vVO2max – hvad er det, og hvad bruger man det til

Er du nysgerrig på løbeteori, så er vVO2-max en af de definitioner, du med fordel kan kende til, hvad end du er stødt på det i forbindelse med en...

Guide: Sådan løber du ultralangt – 3 gode råd

Ultraløb er i bund og grund én meget lang løbetur - og måske netop derfor er der også mange spørgsmål forbundet med det. De fleste vil gerne føle...

Vouga Trail Ultra 2024 – 58 km med 2800 højdemeter

Er det en god idé at løbe et ultra trailløb 7 måneder efter en trimalleolær ankelfraktur? Det skulle vise sig, da jeg d. 6. januar løb Vouga Trail...