Test: Asics Metaspeed Sky Paris

Jeg modtog for en måneds tid siden en pakke fra Asics – nemlig deres nyeste supersko, Asics Metaspeed Sky Paris.

Efter en god omgang testning er det nu tid til at skrive lidt om den nye model.

For fuld gennemsigtighed skal det altså siges, at jeg ikke har betalt for denne sko, men der ligger herudover ingen aftaler eller forpligtelser imellem Asics og jeg omkring, hvad jeg udtaler eller skriver om deres sko.

Asics Metaspeed Sky Paris: Første indtryk og specifikationer

Asics Metaspeed Sky Paris er en konkurrencesko – det er der ingen tvivl om. Overdelen er tynd og mellemsålen er høj og fjedrende. 

Det kan siges kort og godt: Man får lyst til at løbe, når man får dem på!

Specifikationer:

  • Hældrop: 5 mm
  • Stack: 39,5 mm ved hæl, 34,5 mm ved forfod

Asics Metaspeed Sky Paris: Overdelen

Overdelen er helt tynd og “gennemhullet”. Der er helt sikkert god åndbarhed i denne overdel, og herudover er det tydeligt, at der er skåret ind til benet for at optimere vægten.

Til trods for det minimalistiske design, så er komforten rigtig god!

Snøringen fungerer godt – særligt med Asics’ snørebånd, som har en ujævn struktur, hvilket gør at de låser sig godt, og det er derfor let at snøre skoene, som man gerne vil have det.

Hælkappen efterlader samme indtryk som resten af overdelen: Fokus på vægtoptimering, men stadig god komfort.

Der er en smule polstring, og herudover har jeg haft let ved at få skoen til at lukke godt ind til foden.

Asics Metaspeed Sky Paris: Mellemsålen

Mellemsålen er af Asics’ “FFTurbo+”, hvilket eftersigende skulle være en “PEBA”-variant, og altså i samme boldgade som de andre, populære, supersko.

Der er dog forskelle at mærke. Jeg har senest løbet i et par Li Ning Feidian 3 Ultra, og sammenlignet med denne model, så er Asics Metaspeed Sky Paris helt sikkert mere fast i mellemsålen. 

Carbonpladen virker også til at være placeret højere i skoen end i Li Ning Feidian 3 Ultra, men her er det nok nærmere Feidian 3 Ultra, der skiller sig ud. Carbonpladen i Asics Metaspeed Sky Paris lader til at ligge umiddelbart lige under indlægssålen, ligesom den gør i bl.a. Nike Vaporfly Next% 3. 

Hvor carbonpladen skal placeres, for at det er optimalt, er svært at sige – jeg har i hvert fald ikke set nogle studier på det. Personligt har jeg både som udøver og løbetræner oplevet, at sko med carbonplade lige under indlægssålen kan give ømme fødder ved ultraløb, men på marathondistance og kortere er mit indtryk ikke, at dette er et problem, og således er det formentlig mere en præference-ting.

Asics Metaspeed Sky Paris: Ydersålen

Ydersålen på Asics Metaspeed Sky Paris er af Asics’ “ASICSGRIP”, hvilket præsterer rigtig godt.

Det er mit indtryk, at gummiblandingen er til den bløde side, hvilket giver et godt greb. Det burde samtidig give lavere levetid, men på nuværende tidspunkt kan jeg ikke se noget slid på ydersålen efter ca. 100 km løb, så jeg tænker egentlig, at levetiden på ydersålen er rigtig fin. 

Asics Metaspeed Sky Paris: Konklusion

Asics Metaspeed Sky Paris er en superfed konkurrencesko! Den er sjov at løbe i, har en god komfort og en lav vægt. 

Mellemsålen er en anelse fastere end i flere af de øvrige supersko, jeg har prøvet, og derfor kan Asics Metaspeed Sky Paris være et bud, hvis du har en præference hen imod de lidt fastere sko.

Leder  du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

 

Skonyt: Asics Gel-Kayano 31

Asics er landet med deres nyeste model i Kayano-serien: Asics Gel-Kayano 31. Det er formentlig en af de mest populære løbesko under...

Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb? Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner - med blandet fornøjelse. Her deler jeg...

Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 - jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i...
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop