Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb?

Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner – med blandet fornøjelse. Her deler jeg mine erfaringer, så du kan slippe for at investere i lige så mange forskellige par som jeg.

De høretelefoner til løb, som jeg nævner her i testen er følgende:

 • Beoplay E8 Sport
 • Miiego AL3+
 • Miiego Miibuds Play
 • Plantronics BackBeat Fit 3150
 • Shokz Openrun

Beoplay E8 Sport

Beoplay E8 Sport tilbyder god, klar lyd og god talekvalitet ved opkald. Der medfølger flere forskellige propper med, så det burde være muligt at få høretelefonerne til at sidde godt i øret.

Min egen erfaring er dog desværre, at disse høretelefoner er lidt for tunge, og derfor skal de sidde utrolig godt fast i øret, for at de ikke er på vej ud igen under løb. 

Resultatet heraf er, at jeg ikke har været imponeret omkring komforten, og herudover er resultatet af at trykke høretelefonerne meget langt ind, at det bumper rigtig meget, når jeg løber med dem.

Til trods for god lyd, så retfærdiggør disse høretelefoner desværre ikke prisen i min bog, og der er andre, og langt billigere modeller, som jeg hellere løber med.

Miiego AL3+

Miiego AL3+ er en såkaldt “on-ear” høretelefon. Der er en bøjle, som forbinder højre og venstre høretelefon, og de sidder rigtig godt til alt slags løb.

Komforten er i top, da høretelefonerne har bløde puder, men det betyder så også, at det kan blive noget “snask” at løbe med dem, hvis det er meget varmt, da disse puder selvfølgelig da bliver helt gennemblødt af sved.

Lydkvaliteten er OK – ikke prangende, men heller ikke dårlig; helt fin til løb efter min mening, men forvent ikke en decideret HIFI-oplevelse.

Til trods for, at puderne kan blive lidt snaskede, så er dette par faktisk et af de høretelefoner, jeg har løbet mest med – ganske enkelt pga. komforten, og så det faktum, at der ikke er nogle bumpelyde, da høretelefonerne sidder uden på øret i stedet for indeni.

Miiego Miibuds Play

Miiego Miibuds Play er et par små og ultralette in-ear høretelefoner. Lydkvaliteten er ligesom hos AL3+ nogenlunde, og komforten er her bedre end ved B&O høretelefonerne, da den lave vægt betyder, at de ikke behøver at sidde fast på samme måde i øret.

De sidder dog stadig i øret, og derfor oplever jeg også med disse høretelefoner bumpelyde.

En anden udfordring er høretelefonernes noise-cancelling funktion. Ved vind fungerer denne funktion ikke ordentligt, og i praksis har jeg oplevet, at denne funktion bliver udfordret selv i vindstille vejr, hvis jeg løber hurtigere end 4:00 per km.

Plantronics BackBeat Fit 3150

Plantronics BackBeat Fit 3150 – også en af mine mest brugte høretelefoner. De er in-ear, men lukker ikke tæt, og derfor er der ingen bumpelyde.

Med bøjlen rundt om øret sidder høretelefonerne fast uanset hvor vildt det går for sig, og komforten er ganske god.

Det åbne design gør imidlertid, at der er en del vindstøj – noget for noget!

Herudover er der på disse høretelefoner touch-betjening, hvilket ikke fungerer ordentligt, hvis overfladen bliver våd. Jeg har i praksis oplevet, at høretelefonerne går i baglås og skruer helt ned, fordi det ene touch-panel er blevet vådt, og derfor tror at den registrerer berøring (på skru ned knappen).

I scenarier, hvor det enten ikke regner eller jeg sveder helt vildt, har disse høretelefoner fungeret rigtig godt, og netop derfor har det været en af de høretelefoner, jeg har brugt allermest.

Shokz Openrun

Shokz Openrun er min nyeste erhvervelse af høretelefoner. De hører til den såkaldte “bone-conduction”-kategori, og betyder med andre ord, at der ikke er noget inde i ørene.

Høretelefonerne sidder lige foran øret, og sender lyd ind via knoglerne i stedet. Det fungerer overraskende god, og det er super fedt at have ørene fri, så man føler sig tryg i trafikken. 

Ved kraftigt blæsevejr eller meget støjende trafik har jeg svært ved at høre lyden fra høretelefonerne, men det er vel også hele idéen – altså at man kan høre, hvad der foregår rundt om en.

Disse høretelefoner er pt mit favoritpar af den årsag, at jeg føler mig tryg i trafikken og får en acceptabel lydkvalitet – og ingen bumpelyde!

Test: Asics Metaspeed Sky Paris

Jeg modtog for en måneds tid siden en pakke fra Asics - nemlig deres nyeste supersko, Asics Metaspeed Sky Paris. Efter en god omgang testning er det...

Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 - jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i...

Løb: Sådan finder du dine træningszoner

Det er en rigtig god idé at træne efter zoner. Det giver dig bedre chancer for, at den enkelte løbetræning påvirker din krop på den bedste måde, så...
0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop