Test: Nike Pegasus Trail 4

Nike Pegasus Trail er en efterhånden velkendt trailsko – jeg har testet Nike Pegasus Trail 4 af, og herunder kan du læse om mine erfaringer med skoen. Skoen er desuden købt og betalt af egen lomme, og jeg har således ingen aftaler med Nike i forbindelse med anmeldelsen.

Nike Pegasus Trail 4 – helt overordnet

Min kone vil nok mene, at jeg i forvejen har rigeligt med sko, men jeg stødte helt tilfældigt på denne sko i forbindelse med en ferie, og synes, den så spændende ud. Jeg har ikke før løbet i Nike Pegasus Trail, men første indtryk gav en super rar oplevelse. Skoen er blød og behagelig, og sidder tæt til min fod over det hele. Ude for enden ligger den i den lave ende i forhold til højde omkring tæerne, og meshen ligger således direkte på tæerne – dog ikke mere, end at min oplevelse er, at jeg får en bedre fornemmelse af skoen.

Nike Pegasus Trail 4 går generelt under kategorien “road to trail”, og derudover vil jeg klassificere den som en mængdetræner. Skoen føles let, og har en stack height på 35,5 / 22,8 ifølge Runrepeat (de har skåret skoen midt igennem og målt højden med en kaliber).

I skrivende stund har jeg løbet ca. 200 km i skoen, og har udsat den for både tør skovbund, våde sten og klipper, asfalt, mudder og grusveje.

Nike Pegasus Trail 4 – mellemsålen

Mellemsålen er bygget op af Nikes “React”-skum. Det giver en skum, som jeg oplever som ganske fjedrende, men i den faste ende af skalaen. Mellemsålen er blød nok, til at man kan løbe på asfalt med den, men den er også fast nok til, at jeg har været tryg i skoen på selv meget ujævnt og teknisk trail, omend skoen særligt udmærker sig på de mere faste og regulære stier.

Nike Pegasus Trail 4 – ydersålen

Ydersålen har ca. 3,5mm lange knopper, og er formet med henblik på at give greb i flere forskellige retninger. Jeg oplever gummiblandingen som i den hårde ende af skalaen – jeg forventer derfor en god holdbarhed på ydersålen.

I forhold til vådt terræn, så “klistrer” ydersålen sig ikke fast til eksempelvis våde klipper, men er der ujævnheder i klipperne, så er gummiblandingen hård nok til, at knopperne tager fint fat.

Skoen er på ingen måde lavet til mudrede scenarier med de 3,5mm lange knopper, men herudover synes jeg, at skoen klarer sig rigtig godt.

Nike Pegasus Trail 4 – overdelen

Overdelen er, som jeg nævnte i starten, dejlig blød – altså med god polstring. Overdelen er ikke vandtæt, men grunden den lidt tykkere overdel, så skal der alligevel noget til, før jeg får våde tæer i skoene. 

Snøringen er lige til, og med en polstret pløs er det let at spænde skoen godt til uden ubehag.

Jeg oplever overdelen som “midt imellem”, når det kommer til eftergivelighed. Den er ikke helt fast, men heller ikke meget blød. Således passer funktionen fint ind med de øvrige aspekter af skoen, og den lander også med overdelen som en all-round sko med god komfort.

Polstringen fortsætter rundt ved skoens “instep”, og hælkappen, som er i den bløde ende af skalaen, pakker sig fint rundt sammen med resten af insteppet og giver en ganske tæt lukning.

Jeg har enkelte gange oplevet at få en lille sten i skoen, og den lukker altså ikke lige så tæt som de mere sokkelignende løsninger, som man bl.a. ser med flere af Salomons trailsko, men alt i alt fungerer det super fint, og bidrager positivt til skoens komfortable indtryk.

Nike Pegasus Trail 4 – opsummering

Er skoen et køb værdigt? Ja, det synes jeg!

Som en allround-sko, der har masser af komfort, og kan bruges til de meste underlag, så byder Nike her ind med en sko, som jeg forventer har mange gode km i sig.

Leder  du efter nye løbesko?

Max har gennem grundig testning udvalgt en række løbesko, som du kan købe på webshoppen hos RunMax

Find og køb løbesko her: Løbesko hos RunMax

 

Test: Asics Metaspeed Sky Paris

Jeg modtog for en måneds tid siden en pakke fra Asics - nemlig deres nyeste supersko, Asics Metaspeed Sky Paris. Efter en god omgang testning er det...

Test: De bedste høretelefoner til løb

Leder du efter de bedste høretelefoner til løb? Jeg har løbet tusindvis af km med forskellige høretelefoner - med blandet fornøjelse. Her deler jeg...

Skotest: 1 år med Salomon Ultra Glide 2

En af de sko, jeg stadig tager frem fra hylderne efter et års brug er Salomon Ultra Glide 2 - jeg deler mine erfaringer med trailskoen her i...
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop