RunMax testlab - løbetest og træningszoner
Book din test her!Testlab for løber: Færre løbeskader og bedre træningsudbytte
Mange løbere er i tvivl om, om de træner smart.
Smart træning indebærer bl.a., at din træning er præcis; at du træner ved den korrekte intensitet. Det giver både et bedre træningsudbytte samt en nedsat skadesrisici.
Et løbelab af højeste klasse
Gennem en løbetest hos RunMax får du styr på dine træningszoner, og hjælp til, hvordan du bruger dem. Træningszonerne måles med avanceret iltoptagelsesudstyr af højeste klasse (Cortex Metalyzer) – og løbebåndet, du testes på er ligeledes i verdensklasse (Woodway Desmo HP).
Vejledning og testrapport af løbeekspert
Når du er færdig med testen, analyserer Max dine testresultater, og gennemgår dem med dig. Du får her en snak med Max om, hvordan det hele ser ud, og hvad du med fordel kan arbejde på, for at nå dine mål, hvad end det er at starte rigtigt op med løb eller lave ny personlig rekord.
Efter testen får du derudover tilsendt en testrapport på mail – i testrapporten finder du bl.a. dine træningszoner, som du let kan sætte ind på dit løbeur, så du ikke behøver at huske alle tallene i hovedet. Træningszonerne er defineret i både puls, tempo og watt.
Pris og booking af løbetest
Prisen for at få foretaget en løbetest er 1300 kr. Kommer I 3 personer (eller flere) samme dag, får I en særpris på blot 900 kr!
I booker blot 3 tider samme dag, og skriver i kommentarfeltet, hvor I kommer fra.
RunMax tilbyder også cykeltest
Cykelryttere har naturligvis lige så stort udbytte af en test som løbere har. Protokollen er RAMP-baseret – altså gradvis øgning af intensiteten, og kan foregå enten på RunMax’ ergometercykel (Kettler Racer S) eller på din egen cykel på vores hometrainer (Wahoo Kickr).
Noter gerne i kommentarfeltet, om du ønsker cykeltest på ergometercykel eller du tager egen cykel med.
Booking af test
FAQ - ofte stillede spørgsmål om iltoptagelsestest
Herunder finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får stillet omkring iltoptagelsestest.
Er RunMax’ løbetest en VO2 max test?
Nej, det er det ikke! Testprotokollen i RunMax’ løbetest er specifikt udviklet og optimeret til at identificere dine træningszoner, så du får optimalt udbytte af din træning. En klassisk VO2-max test giver dig ikke andet end et tal for din maksimale iltoptagelse, og du mangler derfor en masse værdifuld viden, for at vide, hvordan du fremadrettet bør løbetræne.
RunMax’ test starter ved blot 6 km/t, og øges helt jævnt her fra – da det er op til dig, hvornår vi slutter testen, så er det selvfølgelig muligt også at få målt sin VO2-max ved en løbetest, hvis du løber dig helt ud – det er dog ikke nødvendigt!
Er RunMax’ løbetest en submaxtest?
Ja og nej – en submaxtest har typisk til formål at identificere tærsklerne, ligesom vi gør hos RunMax, men du kan fortsætte helt til VO2-max i RunMax’ test, og dermed også finde dit kondital og din vVO2max i samme omgang.
Hvad er en VO2-max test?
En VO2-max test er en konditionstest, hvor du ved hjælp af iltoptagelsesudstyr måler hvor meget ilt, du maksimalt er i stand til at optage.
Testprotokollen for denne maxtest er gradvist opbygget, og slutter ved udmattelse. Ofte øges stigningsprocenten i en VO2-max test, modsat en løbetest, hvor vi øger hastigheden i stedet.
Hvad er forskellen på kondital og VO2-max?
Din VO2-max er din maksimale iltoptagelse, og defineres typisk i liter ilt per minut – altså hvor mange liter ilt, du kan optage per minut.
Dit kondital er din maksimale iltoptagelse i ml per minut, divideret med din vægt i kg.
Hvad er en høj VO2-max?
Først og fremmest er der forskel på mænd og kvinder, da mænd bl.a. typisk har en større muskelmasse end kvinder. Herudover er det i det hele taget sådan, at større mennesker generelt set vil have en højere VO2-max. Større mennesker har dog samtidig brug for mere ilt, da det “koster mere” at flytte den højere vægt.
Derfor taler man typisk om kondital, hvis man vil sammenligne forskellige personer.
Hvad er et højt kondital?
Har du et kondital på 40-50, så ligger du generelt i den bedre ende af skalaen. Hos eliteudøvere ser man ofte kondital over 70, og det højeste kondital, man har målt, er tæt på 100!
Hvad svarer roligt løb til i zoner?
Roligt løb er ved en intensitet, hvor du ikke har nævneværdig aktivitet i de anaerobe systemer, og dermed ikke ophober træthedsstoffer.
I praksis vil det svare til zone 1 og zone 2 i RunMax’ 5-zoners model. Vil du gerne læse mere om forskellen imellem zone 1 og zone 2, så kan du læse mere i denne artikel: Zone 1 vs Zone 2 løbetræning – hvad er bedst?
Hvad skal man bruge træningszoner til?
Træningszoner gør løbetræningen lettere – med zonerne ved du, hvilken intensitet (puls, tempo eller watt) du bør ligge ved, når du løber dine løbeture.
Det betyder, at du får klare retningslinjer for, hvor hurtigt du må løbe, hvis du vil løbe i fedtforbrændingszonen, hvis du vil løbe intervaller eller en tempotur.
En anden fordel ved zonerne er, at du ved næste test kan se, om du rykker dig, som du gerne vil.
Herudover giver det dig bedre chancer for at undgå løbeskader – når du ved, hvilken intensitet, du bør ligge omkring ved forskellige løbeture, kommer du eksempelvis ikke til at løbe for hurtigt på de rolige ture. En stor fordel for skadesrisici, men også udbyttet af træningen i det hele taget!
Vil du gerne læse mere om de træningszoner, du får hos RunMax, kan du læse mere i denne artikel: Forklaring af RunMax’ træningszoner